Interpretacijski centar Muzeja Turopolja trebao bi biti završen početkom prosinca

centar
Foto: Matej Crnogaća

Radovi na Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja teku prema planu i odvijaju se zadanom dinamikom. U to se osobno uvjerio i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je sa suradnicima nazočio početnoj konferenciji predstavljanja projekta. Zakon nalaže održavanje početne i završne konferencije preko kojih se javnost informira o napretku izvedbe projekta. Tako smo na ovoj današnjoj konferenciji saznali da radovi teku prema planu, da nema nikakvih kašnjenja te bi trebali biti okončani do početka prosinca.

– Najteži i najopsežniji radovi su iza nas. Investicija je ovo od 9,7 milijuna kuna od čega je 8,3 milijuna osigurano iz sredstava Europske unije. Osim muzejskih eksponata koji će se moći pohraniti u prizemlju i podrumu Interpretacijskog centra, ovdje će biti i radionice očuvanja turopoljske materijalne i nematerijalne baštine – obrazložio je gradonačelnik Ačkar.

Građevinski radovi bit će dovršeni do početka prosinca, kada možemo očekivati i završnu konferenciju. Od tada pa do početka ožujka sljedeće godine zgrada bi se trebala u potpunosti opremiti i staviti u funkciju. Interpretacijski centar Muzeja Turopolja značajno će podići kvalitetu muzejske djelatnosti našeg grada, ali i cijelog Turopolja.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare