Uređena Ulica Marije Jurić Zagorke: Postavljena podzemna infrastruktura, asfalt, pješačka i biciklistička staza

zagorke
Foto: Matej Crnogaća

Gradonačelnik Krešimir Ačkar, u društvu resornog pročelnika Dubravka Katulića te direktora VG Komunalca Jurice Mihalja, obišao je završne radove u Ulici Marije Jurić Zagorke. Dionica je to koja će povezati Gajevu i Miošićevu ulicu. Radnike smo zatekli kako postavljaju i ocrtavaju horizontalnu prometnu signalizaciju, a pred njima je još i dovršetak zelenog pojasa između kolnika i nogostupa.

Nastavljamo s podizanjem kvalitete komunalne infrastrukture u Velikoj Gorici. Riječ je o investiciji vrijednoj 2,6 milijuna kuna koja uključuje svu podzemnu infrastrukturu, kolnik te pješačku i biciklističku stazu. Ovaj projekt čini novo ruho u samom centru grada – izjavio je zadovoljan viđenim gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Tehničke pojedinosti samog projekta izložio je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj

Rekonstrukcija u dužini od 255 metara zahtijevala je 70 radnih dana. Postavljena je nova rasvjeta, 19 znakova vertikalne signalizacije i još ih se nekoliko postavlja. Otvorene su dvije rampe za nove stambene zgrade, a neke su ostavljene za buduće projekte te za ulazni koridor u prostor obližnje škole pojasnio je Mihalj.

U najskorije vrijeme dovršit će se i spoj na Gajevu ulicu kako bi Ulica Marije Jurić Zagorke dobila svoj pravi smisao.

– Nakon komunikacije koju poboljšavamo Kirinčićevom ulicom u suradnji s Hrvatskim autocestama u Kurilovcu, tako i ovdje poboljšavamo komunikaciju svih dijelova našeg grada. Ovo je samo jedna u nizu ulica u kojoj ćemo sukladno planovima i programima nastaviti s radovima – poručio je gradonačelnik Ačkar.

zagorke

zagorke

zagorke

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare