Obrtnik pokupio orahe ispod drveta na javnoj površini pa dobio račun za berbu: Iz Grada tvrde da je to nečija šala

obrtnik
Ilustracija: Pixabay

Obrtnike koji svoje prostore imaju u poslovnom centru u Đurđevcu šokirao je račun koji je dobio jedan od njih, a izdao ga je Grada Đurđevca, i to ni manje ni više nego za berbu oraha.

Naime, jedan od obrtnika, dobio od djelatnika gradske uprave račun na koji isprva nije obratio pozornost. Šok je uslijedio kad je obrtnik shvatio da je račun izdan za najam javne površine za berbu oraha, piše podravski.hr.

Obrtnik koji je dobio račun odbio je dati bilo kakvu izjavu. Račun se vrlo brzo počeo dijeliti na društvenim mrežama. Račun ima pečat grada i potpis gradonačelnika, nema razloga sumnjati u njegovu vjerodostojnost.

Taj obrtnik je, kažu dobro upućeni izvori, u nekoliko navrata pokupio orahe koji su danima stajali ispod stabla uz dječje igralište nedaleko od poslovnog centra, a to su očito „snimili“ i djelatnici gradske uprave jer njihovi uredi gledaju na taj prostor.

– Naš kolega ne bježi od toga da je pobrao nekoliko oraha, ali stvarno je sramotno da mu se zbog toga izdaje račun i traži bilo kakva naknada. Orahe znaju pokupiti i djeca koja se tu igraju i njihovi roditelji pa se postavlja pitanje hoće li i oni dobiti račune ili netko od građana koji u parku znaju pokupiti kestene – pričaju obrtnici koji su željeli ostati anonimni kako zbog svojih izjava ne bi bili u nemilosti gradske uprave.

Izdani račun nimalo ne upućuje na krivotvorinu

Obrtnik se odmah, kad je shvatio da je zapravo dobio račun za berbu oraha, obratio carini i državnom inspektoratu, no oni mu nisu mogli pomoći jer je račun izdao Grad Đurđevac.

– Tek kad su nakon panike obrtnika krenuli negativni komentari na postupanje Grada, naš je kolega od djelatnika Grada dobio poziv da zanemari račun i da je riječ o šali. Nikome nije baš svejedno u ovo doba krize dobiti bilo kakav nenadani namet, a ako je to nekome šala, onda je za svaku osudu. Račun je imao sva službena obilježja i predao ga je djelatnik gradske uprave pa naš kolega nije imao razloga sumnjati da je riječ o šali. Ovo je još jedan sramotan potez gradske uprave, bilo da je riječ o stvarnom pokušaju naplate berbe nekoliko oraha ili o šali – kažu obrtnici.

Iz ureda gradonačelnika Hrvoja Jančija tvrde kako Grad Đurđevac ne izdaje niti je izdao račun po osnovi berbe oraha.

– Očito je riječ o neumjesnoj šali ili provokaciji. Ako postoji takav dokument koji bi sadržavao obilježja Grada Đurđevca, najvjerojatnije se radi o krivotvorini, što predstavlja kazneno djelo – navode iz ureda gradonačelnika.

Ako je račun krivotvorina kako tvrde u Gradskoj upravi, radi se o vrlo ozbiljnom kaznenom djelu, a zanimljivo će biti vidjeti kako će se u ovom slučaju ponijeti Gradska uprava pa čak i policija, koja po službenoj dužnosti mora istražiti ovakve slučajeve, piše podravski.hr.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare