Mjesni odbor Čička Poljana pokrenuo peticiju: Traže uređenje rijeke Odre, obale, šetnicu i izgradnju mosta

poljana
Most preko Odre oštećen je u poplavi / Foto: FB MO Čička Poljana

Mjesni odbor Čička Poljana organizira peticiju s ciljem zaštite i očuvanja vodenog resursa rijeke Odre te uređenja obale. Peticija se organizira pod motom “Tko, ako ne mi? kada, ako ne sada?”.

– Potpisivanjem ove peticije želimo potaknuti odgovorniji pristup prema rijeci Odri, koja se ranije nazivala “biser Turopolja”, a danas prljava žabokrečina. Također, želimo podsjetiti na to da je voda elementarna ljudska potreba, a ova voda očekuje našu prvu pomoć. Odgovorni za održavanje voda su u ovom slučaju zakazali i ubili rijeku Odru – upozoravaju iz Mjesnog odbora.

Želimo skrenuti pozornost da je Čička Poljana od 2010. godine do danas doživjela čak tri poplave (rujan 2010., travanj 2013., te veljača 2014.) kada je i stradalo korito rijeke Odre i drveni most preko rijeke Odre u Čičkoj Poljani te se po tom pitanju već najmanje 12 godina nije ništa poduzelo.

– Ovom inicijativom zahtijevamo da se izmulji i očisti rijeka Odra i potok Ribnica u Čičkoj Poljani, da se obala primjereno uredi kako bi se napravila šetnica te da se izgradi most preko rijeke Odre koji bi bio prohodan za vozila i pješake – poručuju iz Mjesnog odbora Čička Poljana.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare