Fond za zaštitu okoliša objavio javni poziv za obnovljive izvore energije u obiteljskim kućama

energije
Foto: Pixabay

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio javni poziv za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Građanima je na raspolaganju ukupno 95 milijuna kuna.

Maksimalan iznos poticaja je do 128 tisuća kuna, a jedan od uvjeta za dodjelu je da kuća ima energetski razred (prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, QH,nd) C ili bolji u kontinentalnoj, odnosno B ili bolji u primorskoj Hrvatskoj.

Javnim pozivom nudi se sufinanciranje za dizalica topline za grijanje potrošne tople vode i grijanje i hlađenje prostora ili za grijanje potrošne tople vode i grijanje prostora. Sredstva se mogu dobiti i za sustave sa sunčanim toplinskim kolektorima, kotla na drvnu sječku/pelete ili pirolitičkog kotla na drva za grijanje prostora ili prostora i potrošne vode te za fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju (samoopskrbu).

Sufinanciranje mogu ostvariti fizičke osobe – građani, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće s prebivalištem na adresi i mjestu kuće prijavljenim najkasnije 30 dana prije dana podnošenja prijave na javni poziv.

Građanima je, ovisno o lokaciji, dostupno do 40%, 60% ili do 80% prihvatljivih troškova.

Zaprimanje zahtjeva počinje 15. studenoga, poziv će biti otvoren do kraja godine, a zahtjevi se šalju isključivo poštom.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare