FOTO Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije obilježila Dan ružičaste vrpce

ružičaste
Foto: Gorica.info

Povodom Dana ružičaste vrpce, kojim se želi upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije organiziralo je druženje u središtu Velike Gorice.

Predsjednica Udruge Đurđa Dehin pozvala je sve žene, ali i muškarce da redovito obavljaju samopregled dojki koji može spasiti život.

Samopregled je jedna od najvažnijih metoda prevencije karcinoma dojke, koja uz klinički pregled, te ultrazvučnu i mamografsku dijagnostiku direktno utječe na otkrivanje karcinoma u ranom stadiju bolesti. Osim što rano otkrivanje karcinoma poboljšava izglede za izlječenje, smanjuje se i broj umrlih od karcinoma dojke. Ako se karcinom dojke otkrije u ranom stadiju, postoji veća mogućnost izbjegavanja dugotrajne hospitalizacije i invazivnih metoda liječenja.

– Rak dojke je izlječiv ukoliko se otkrije na vrijeme. To je glavna poruka koju šaljemo u povodu Dana ružičaste vrpce, a ovim putem pozivam sve drage žene, majke, bake, djevojke da odvoje samo malo vremena i naprave samopregled dojki, jer redoviti pregledi doslovno mogu spasiti život.

Veliki doprinos podizanju svijesti javnosti niz godina daje Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije provodeći niz hvalevrijednih akcija i inicijativa kojima želi osvijestiti i potaknuti žene na preventivne mjere za rano otkrivanje raka dojke.

Zagrebačka županija prati rad i sufinancira programe Udruge od njenih početaka, a u ovoj godini njene smo projekte podržali sa 65.000 kuna – kazao je dožupan Ervin Kolarec.

U Hrvatskoj godišnje oboli oko 3.000 žena od raka dojke, a umre ih oko 800.

ružičaste

ružičaste

ružičaste

ružičaste

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare