Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća: Klinci pitali za mjesta u vrtiću, vršnjačkom nasilju, autobusnim linijama…

dječjeg
Foto: FB

U Dvorani Galženica održana je sjednica Dječjeg gradskog vijeća koja se redovito održava tijekom Dječjeg tjedna. Mali vijećnici iskoristili su prigodu kako bi postavili brojna pitanja gradonačelniku Krešimiru Ačkaru i predsjedniku Gradskog vijeća Darku Bekiću.

Predsjednika Dječjeg gradskog vijeća Matija Dražetić predstavio je dosadašnjeg rezultate rada Dječjeg gradskog vijeća, a onda su krenula pitanja.

Male vijećnike je zanimalo kako dobiti mjesto u dječjem vrtiću. Tako je Marta Krkanić iz DV Velika Gorica pitala hoće li njezina sestra dobiti mjesto u vrtiću.

Odgovarajući na pitanje, gradonačelnik Ačkar je podsjetio kako su već otvorena dva nova objekta, proširen je objekt u Koprivničkoj ulici, a uskoro slijedi i otvaranje vrtića u zgradi Goričanke. Gradonačelnik je kazao Marti da ne brine jer će sigurno i njezina sestra imati svoje mjesto u vrtiću.

Radionice za roditelje kako bi se spriječilo vršnjačko nasilje

Djeca su pokazala da ih brine vršnjačko nasilje o čemu su pitali Mateo Brozičević i Marta Roginić. Mateo i Marta su predložili da se organizira poseban program za roditelje kako bi se smanjilo nasilje među djecom.

Gradonačelnik je kazao kako je nasilje svugdje veliki problem te da je važno da o njemu ne šute. Najavio je kako će već od idućeg tjedna u suradnji s Centrom za djecu i mlade biti organizirane radionice za roditelje.

Bio je i pitanja o autobusnim linijama koja voze prema okolnim mjestima. Nera Stipetić predložila je da se broj autobusnih linija poveća i da se raspored vožnje prilagodi stvarnim potrebama. Također je pitala za autobusnu liniju koja bi povezala autobusni kolodvor i središte grada sa željezničkom stanicom.

Neri je odgovorio Drako Bekić, koji je rekao kako javni prijevoz u Velikoj Gorici funkcionira dobro što može posvjedočiti jer ga i on koristi. Dodao je da se razgovara sa ZET-om da se linije pojačaju, a pozdravio je ideju vožnje s vlakom jer se tako brzo stigne u centar Zagreba.

– U gradskoj upravi intenzivno se radi na tome da se dio putnika koji putuju autobusom prebaci na vlakove jer je to jeftinije i brže – kazao je Bekić.

Dječji tjedan u srijedu se nastavlja s tribinom u Dvorani Galženica pod naslovom „Kako je danas biti dijete?. Tribinu će moderirati Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare