Pučko otvoreno učilište raspisalo natječaj za dodjelu književne nagrade za mlade s velikogoričkog područja

mlade
Foto: Pixabay

Pučko otvoreno učilište raspisalo je natječaj za dodjelu književne nagrade za mlade. Književna nagrada za mlade „LUG“ pokreće se s ciljem afirmacije mladih književnika s područja Grada Velike Gorice, općina Orle, Pokupsko i Kravarsko, a sastoji se od novčane nagrade, diplome i tiskanja nagrađenog djela, objavili su iz Pučkog učilišta.

U obzir za Nagradu dolaze rukopisi: poezija, roman, zbirka kratkih priča, dramska djela, djela dječje književnosti: zbirka priča, zbirka pjesama, slikovnica, djela zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije: roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama.

Pravo sudjelovanja imaju svi mladi između 18 i 30 godina, a stanuju na području Grada Velike Gorice, općina Orle, Pokupsko i Kravarsko i koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima.

Natječaj je namijenjen mladim neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.) i koji nisu dobitnici književnih nagrada.

Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 40, a najviše 150 kartica, ili se sastojati od najmanje 30 pjesama. Dostavlja se u tri isprintana primjerka. Također, rukopis je potrebno priložiti u Wordu, na CD-u ili USB stiku.

Uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-mail).

O dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor koji imenuje organizator. Rukopisi se ne vraćaju. Rezultati natječaja bit će objavljeni do 30. ožujka 2023. godine na www.pouvg.hr. Nagrađeni tekst bit će objavljen u travnju sljedeće godine.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare