Gorički Turovci u Šćitarjevu okupljaju više od 200 mladih na Memorijalu u spomen na Tihicu i Jesenskim igrama poletaraca

ščitarjevu
Foto: Matej Crnogaća

Turopoljska udruga skauta „Tur“ i ove će godine sudjelovati u obilježavanje Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici. Gorički Turovci u subotu, 8. listopada u Šćitarjevu organiziraju dvije aktivnosti za izviđače na kojima očekuje oko 200 sudionika, članova desetak izviđačkih udruga s područja središnje Hrvatske.

Uz tradicionalni MemorijalNitko da ne dođe do prijatelj drag“, u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričanina, izviđača, hrvatskog branitelja ubijenog u Domovinskom ratu na Ovčari u Vukovaru, koji će biti održan 11. put zaredom, ove godine udruga je izvršni organizator Jesenskih igara poletaraca za izviđačke udruge iz središnje Hrvatske, u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske.

Svečano otvorenje te početak aktivnosti predviđeno je u 10 sati na sportskom igralištu Osnovne škdjole Šćitarjevo. Aktivnosti i natjecanja odvijat će se tijekom dana na četiri lokacije: na sportskom igralištu OŠ Šćitarjevo, na području arheološkog nalazišta Andautonija, kod Vatrogasnog doma u Obrezini te na sportskim terenima Nogometnog kluba Mladost Obrezina.

Završetak igara i natjecanja predviđen je oko 16 sati nakon čega će sudionicima biti podijeljene zahvalnice i priznanja te će biti proglašeni pobjednici Memorijala. Pomoć u provedbi aktivnosti Turopoljskoj udruzi skauta „Tur“ pružaju Osnovna škola Šćitarjevo, Arheološki muzej u Zagrebu, DVD Velika Gorica i DVD Šćitarjevo Obrezina i Nogometni klub Mladost Obrezina, kazao nam je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta TUR.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare