Neovlašteno provodio tečajeve za rad na poljoprivrednim strojevima: Zaradio 1,6 milijuna kuna

strojevima
Foto: Pixabay

Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 62-godišnjaka kojeg sumnjiči da je na području šest županija neovlašteno provodio tečajeve osposobljavanja za rad poljoprivrednim strojevima i alatima čime je zaradio 1,6 milijuna kuna.

Varaždinsko tužiteljstvo tvrdi da je 62-godišnjak od ožujka 2015. do listopada 2019. organizirao i naplaćivao tečajeve za rad motornom pilom, kombajnom, traktorom i trimerom za osobe koje nisu zaposlene kod poslodavaca.

Pritom je njegova koprivnička tvrtka bila ovlaštena “isključivo za osposobljavanje fizičkih osoba zaposlenih kod poslodavaca unutar radnog procesa”, navode iz tužiteljstva.

Tužiteljstvo sumnja da je 62-godišnjak u obrasce lažno upisivao provođenje praktičnog dijela tečaja, iako je provodio samo teorijski dio, dok uopće nije provodio praktično osposobljavanje.

Uz to, sumnja se da je polaznicima tečaja neovlašteno izdavao uvjerenja i iskaznice o osposobljenosti radnika za rad na siguran način. Prema navodima tužiteljstva, 62-godišnjak je izdao čak 8357 nevažećih uvjerenja.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare