Policija na utakmici Gorice i Hajduka privela 28 navijača zbog pirotehnike, tučnjave i pijanstva, a trojica nisu imali ni osobne iskaznice

navijača
Foto: Gorica.info

Pune ruke posla imala je policija na utakmici Gorice i Hajduka. Na utakmici je bilo nazočno 3787 gledatelja od toga 1000 gostujućih. Neki navijači su završili u policiji, a nakon toga i na Prekršajnom sudu.

Kako je objavila Policijska uprava zagrebačka, prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 28 osoba, od kojih je 19 gostujućih navijača najčešće zbog posjedovanja pirotehnike odnosno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 16 osoba je privedeno na dežurni prekršajni sud zbog pirotehnike, dvije osobe zbog toga što su utrčali na teren za vrijeme utakmice. Jedna osoba se nalazi u Jedinici za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega će biti izdan prekršajni nalog, za dvije osobe zbog alkohola će biti izdan također prekršajni nalog te su puštene.

Zbog narušavanja javnog reda i mira odnosno tučnjave, četiri osobe su privedene, prekršajno obrađene te će biti podnijet optužni prijedlog po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, nakon čega su pušteni.

Trojica gostujućih navijača nisu imali identifikacijske dokumente te im je izdan prekršajni nalog.

Iz policije zahvaljuju građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika.

 

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare