Dogovoren produžetak ugovora sa ZET-om do kraja godine: Traži se novi prijevoznik za lokalne linije

linije
Foto: Gorica.info

Velikogoričani će do kraja godine i dalje putovati sa ZET-om do Zagreba. Tako su dogovorili gradonačelnici Zagreba i Velike Gorice, Tomislav Tomašević i Krešimir Ačkar. Uvjeti ostaju isti, Velika Gorica se izborila da ne dođe do poskupljenja mjesečne subvencije. Spominjalo se da Zagreb traži povećanje mjesečne subvencije s 3,6 milijuna kuna na 3,9 milijuna kuna.

Međutim, ZET više nije zainteresiran za lokalne linije koje povezuju Veliku Goricu i okolna mjesta i želi se povući. Zato Velika Gorica priprema natječaj na kojem će odabrati novog prijevoznika, a do tada će se putnici voziti sa ZET-om. Uvjeti natječaja temeljit će se na Studiji lokalnog linijskog prometa koju je izradio Prometni fakultet.

Podsjetimo, do prije tri godine Velika Gorica subvencionirala je javni prijevoz ZET-a s 800.000 kuna na mjesec, a danas je taj iznos narastao na vrtoglavih 3,6 milijuna kuna. Nedavno se spominjao i iznos od 3,9 milijuna kuna, što je cijena po  kilometru 19,85 lipa, kaže gradonačelnik Ačkar. Usporedbe radi Bistra i Zaprešić plaćaju znatno manje cijene po kilometru.

Početkom ovog mjeseca Tomašević je tvrdio kako Zagreb subvencionira javni prijevoz stanovnika Velike Gorice.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare