Dječji vrtić Ciciban bogatiji za novi umjetnički program – Artiće: Kreativnost se razvija od najranije dobi

artiće
Foto: DV Ciciban

Dječji vrtić Ciciban može se pohvaliti s novim malim umjetnicima. Nazvali su se, ne bez razloga, Artići!

Riječ je o novom umjetničkom programu koji ovaj vrtić nudi. Njegovi polaznici vrlo su posebni, domišljati i kreativni u što smo se mogli uvjeriti i sami.

Tatjana Karlović Oslaković, ravnateljica vrtića s ponosom je istaknula da je ovo program koji je rezultat unapređenja odgojno-obrazovne prakse, razvoja kurikuluma te poticanju individualiziranom i fleksibilnom odgojno-obrazovnom pristupu djetetu.

U ovom programu objedinjeno je nekoliko umjetničkih grana: gluma, književnost, glazba, likovnost.

Ravnateljica ističe da je program Artića verificiralo „od prve“ Ministarstvo znanosti i obrazovanja nakon pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ovakav odgojno-obrazovni pristup djetetu pomaže očuvanju mentalnog zdravlja koje je zasigurno narušeno nakon svega što se dogodilo u protekle dvije godine, naglašava ravnateljica.

Nova grupa Artići nastala je temeljem kontinuiranog i neprekidnog obrazovanja i ulaganja odgajateljica u znanje, korištenjem teorije u praksi te praćenjem dječjih potreba, interesa i pozitivnih povratnih informacija djece na poticaje i prostorno materijalno okruženje. Kurikulum vrtića u pravom smislu riječi.

artiće
Foto: DV Ciciban

Odgojiteljice Artića Irena Jelić, Karmela Krunić Habulinec i Maja Trupčević, zadovoljne su kako kreativnošću djece, tako i prostorom s ugođajem doma i topline u kojem mali kreativci stvaraju svoju malu bajku.

Svečano i službeno otvaranje programa u ime Grada Velike Gorice podržali su Neven Topolnjak, pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i šport te Arijana Mataga Tintor, savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade.

Foto: DV Ciciban

U vrtiću se zahvaljuju i Sanji Jelovčić, višoj savjetnici za predškolski odgoj i obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje, na pismu podrške, čestitkama te prepoznavanju kvalitete i potencijala ovog programa, a koja je bila spriječena prisustvovati otvaranju programa.

artiće
Foto: DV Ciciban
Foto: DV Ciciban
Foto: DV Ciciban
Foto: DV Ciciban
Foto: DV Ciciban

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare