Sudačka komisija potvrdila da je Dario Bel oštetio Goricu i pomogao Hajduku, ali Goričani su danas zabilježili i deveti prvenstveni poraz

lokomitiva gorica
U trenucima kada je Lokomotiva pobjeđivala Goricu, objavljeno je da je u prošlom kolu sudac Dario Bel oštetio goričkog prvoligaša i pomogao Hajduku / Foto: Gorica.info

Lokomotiva je u subotnje popodne pobijedila Goricu u Kranjčevićevoj 2:1. Deveti je to prvenstveni poraz Gorice ove sezone, a posljedica je čvrsto zakucavanje na dno prvoligaške ljestvice.

Otprilike u isto vrijeme kada se rješavao taj derbi začelja Sudačka komisija napokon je objavila analizu proteklog kola kojeg je, prema većini objektivnih promatrača, obilježila još jedna sudačka greška koja je oštetila Goricu i pomogla Hajduku.

Sudačka komisija potvrdila je takva razmišljanja unatoč glasnim negodovanjima iz redova bliskih Hajduku.

Evo što je, među ostalim, zaključila komisija o utakmici Gorica – Hajduk, a prenose 24sata:

“48. minuta: Intervencija VAR suca nakon OFR pregleda snimke inicira dosuđivanje kaznenog udarca. Posljedično isključenje igrača Gorice neispravna je interpretacija suca utakmice u prosudbi izgledne ili obećavajuće prilike. KNS HNS-a razmatrani incident, temeljem smjernica PNI-e, ne smatra jasnom i očitom ošepogreškom suca utakmice. Sukladno tome, intervencija VAR suca je neopravdana, neispravna, suprotna protokolu. VAR sudac propustio je tijekom OFR pregleda snimke ponuditi sucu utakmice incident u APP koji prethodi dosuđivanju kaznenog udarca, a sastavni je dio kompletnog izazova”.

dario bel
Dario Bel drastično je oštetio Goricu u prošlom kolu / Foto: Gorica.info

Ukratko, sudac Dario Bel trebao je ostati pri svojoj prvoj odluci i pustiti da se igra nastavi. On je, umjesto toga, poslušao sugestiju VAR suca Tihomira Pejina, koji mu je (slučajno ili namjerno?) ponudio samo dio akcije u 16-ercu Gorice i navodni prekršaj Waguea nad Bijukom. Bel je dosudio penal, Wagueu dao crveni karton i ostavio  Goricu s igračem manje čitavo poluvrijeme.

Iako je Banić obranio penal Livaji, isti je igrač u 98. minuti dao gol i osigurao Splićanima tri boda. Gorici, naravno, ova odluka Sudačke komisije, kao ni brojne slične koje su već donesene njima u korist, neće značiti ništa.

Još jedna moralna pobjeda, ali i stvarni poraz od Lokomotive koji sigurno ima barem malo veze s tom krađom u režiji sudačkog dvojca Bel-Pejin.

Gorica ima samo 6 bodova, samo jednu pobjedu, tri neriješena i već devet poraza. Sve je teže vjerovati da ćemo ih sljedeće godine gledati u hrvatskom elitnom nogometnom razredu.

Već u srijedu slijedi utakmica s Hajdukom, ovog puta ona odgođena iz 4. kola na Poljudu. Sve osim poraza Gorice bilo bi ogromno iznenađenje. Skoro kao i da suci odsviraju tu utakmicu bez većih primjedaba…

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare