Nove presude u aferi Petek: Osuđena i žena koja je sudjelovala u namještanju natječaja za pročistač i javnu rasvjetu u Velikoj Gorici

retrovizor 2020
Tomislav Jelisavac, bivši direktor VG Vodoopskrbe i Dražen Barišić, bivši gradonačlenik Velike Gorice / Foto: Gorica.hr

Afera namještanja javnih natječaja i poslova tvrtki Elektrocentar Petek, a koja se djelomično odigravala i u Velikoj Gorici, dobila je u srijedu novi pravosudni nastavak. Osuđene su dvije žene koje su priznale sudjelovanje u namještanjima javnih natječaja i koje su se nagodile s Europskim uredom javnog tužitelja.

Europski ured javnog tužitelja uključio se u postupak budući se u ovoj aferi radilo o malverzacijama novcem iz EU fondova.

Podsjetimo, u velikogoričkom kraku afere optuženi su, među ostalima, ivanićgradski poduzetinik Krešo Petek i bivši gorički gradonačelnik Dražen Barišić. Uključeni su i bivši direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac i voditeljica EU projekata Vodoopskrbe Katarina Gašparac koji su već priznali krivicu krajem rujna.

Danas se na sudu pojavila Mirjana Prodan, Petekova savjetnica, koja je priznala sudjelovanje u namještanju natječaja za pročistač i javnu rasvjetu u Velikoj Gorici tvrtki Elektrocentar Petek. Ona je kažnjena s 11 mjeseci zatvora koji su zamijenjeni radom za opće dobro i novčanom kaznom od 200.000 kuna.

Zbog upletenosti u namještanje poslova u Novoj Gradiški s istom je kaznom kažnjena Iva Grdić koja još mora platiti i 100.000 kuna.

Od ukupno deset optuženih za namještanje poslova tvrtki Kreše Peteka u Velikoj Gorici i Novoj Gradiški dosad je krivicu priznalo njih petero.

Petek nije sklopio nagodbu s Europskim uredom javnog tužitelja kao ni Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške niti bivši čelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Jutarnji list tvrdi da je Barišić djelomično priznao krivnju, dok Grgić niječe krivnju.

Dražen Barišić trenutačno je HDZ-ov saborski zastupnik.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare