Županijsko natjecanje osnovnih škola u plivanju: Učenici iz Kumičića pobjednici u ženskoj i muškoj kategoriji

Učenici pet velikogoričkih osnovnih škola danas su na Gradskom bazenu odmjerili snage u plivanju, a one najbolje čeka državno natjecanje koje će u prosincu biti održano u Rijeci. Domaćin županijskog natjecanja školskih športskih društava bila je Osnovna škola Novo Čiče, a osim domaćina plivali su učenici i učenice iz OŠ Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Vukovina te OŠ Nikole Hribara.

Bodove su skupljali u disciplinama: prsno, leđno, delfin, kraul, te štafetama 4x50m mješovito i 4x50m slobodno.

Iznimnu dominaciju pokazala je muška ekipa Školskog športskog društva Kumičić iz OŠ Eugena Kumičića osvojivši 80 bodova, dok je drugoplasirana ekipa Tur (OŠ Eugena Kvaternika) osvojila 48 bodova, a trećeplasirana je ekipa Vučko (OŠ Vukovina) s osvojenih 45 bodova.

Rezultati zapravo i ne čude jer su se dečki iz Kumičića marljivo pripremali za ovo natjecanje koje su izuzetno ozbiljno shvatili.

– Nekoliko puta smo dolazili na bazene kako bismo se uvježbali i danas bili što spremniji. Međusobno smo se pomagali i bodrili, a osim toga razrednica nam je rekla da se vratimo s medaljom, i da se jedan od nas ne utopi. A razrednica se slušati mora! – rekao nam je jedan od članova pobjedničke ekipe u kojoj su, zaslužili su da ih sve spomenemo bili: David Sarić, Lovro Mikulčić, Ivan Majstorović, Patrik Vidak, Josip Kuveždić, Janko Đuričić, Mateo Katalinić i Erik Sokolić.

Kod ženskih ekipa pobjednice su također iz Kumičića koje su osvojile 73 boda, na drugom mjestu je ekipa iz Kvaternika sa 66 bodova, a na treće mjesto smjestila se ekipa Čičko iz OŠ Novo Čiče. Pobjedničku ekipu sačinjavale su: Ivona Borić, Gabrijela Kokorović, Mila Senegović, Dora Halužan, Noa Petak, Dora Krajičić, Leona Stijaković te Luana Đuretić.

Voditeljica obje ekipe bila je Tina Šimek.

Čestitamo svim sudionicima, a ekipama Kumičića želimo što bolji plasman na državnom natjecanju!

plivanju

plivanju

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare