FOTO Zimska služba VG Komunalca je spremna: Nabavljeno 1200 tona soli i 600 tona sipine. Čekamo još samo pravu zimu

služba
Foto: Matej Crnogaća

Iako prethodne dvije zime u Turopolju nisu obilovale snježnim padalinama i poledicom, a prema dugoročnim prognozama slična će biti i ova, Zimska služba je spremna. Smotrom tridesetak različitih specijaliziranih vozila VG Komunalca i njegovih kooperanata službeno je počela nova sezona Zimske službe, koja će u pripravnosti ostati sve do sredine travnja sljedeće godine.

U spremnost vozila i opreme uvjerili su se predstavnici Grada, gradskih poduzeća i policije. Direktor VG Komunalca Jurica Mihalj naglasio je, da unatoč očitim klimatskim promjenama, Zimska služba mora biti spremna jer svjedočimo sve češćim i izraženijim vremenskim ekstremima.

– Sigurnost na cestama nije obveza samo VG Komunalca i policije, već sviju nas kao sudionika u prometu. Mi smo kao i svake godine spremni za čišćenje i održavanje 630 kilometara naših goričkih cesta. Molimo sugrađane za odgovorno ponašanje u prometu i zajedničku suradnju – poručio je Mihalj.

služba

Mihalj ističe da bi 1200 tona soli i 600 tona sipine trebalo biti dostatno za cijelu sezonu. Radi što bolje suradnje s građanima i ove se godine uspostavlja dežurna telefonska linija. Preko broja 099 60 900 60 građani mogu dojaviti sve eventualne probleme ili poteškoće u vezi čišćenja prometnica i nogostupa.

Zimska služna definitivno je spremna, a hoće li i koliko tu spremnost trebati i pokazati, ostaje da vidimo.

služba

služba

služba

služba

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare