HNK Gorica kreće s pripremama za borbu za opstanak: Črnko dobio novi mandat, otišao Jovičić, možda se vrati Jakirović…

hnk gorica
Navijači HNK Gorice bodrili su klub i ove rezultatski neuspješne godine / Foto: Gorica.info

Vjerojatno bi svi navijači HNK Gorice poželjeli da su mogli preskočiti 2022. godinu budući je ona, barem što se tiče seniorske momčadi goričkog kluba, bila jako loša godina. Godina iz noćne more.

Gorica je, naime, ove godine odigrala ukupno 35 natjecateljskih utakmica (u HNL i Hrvatskom nogometnom kupu). Goričani su slavili samo šest puta, 8 puta igrali su neriješeno i čak 21 put teren su napuštali pognute glave zbog poraza. Na klupi su se promijenila četiri trenera – Krunoslav Rendulić, Samir Toplak, Igor Angelovski, a posljednje dvije utakmice vodio je Mensur Mujdža, dojučerašnji trener juniora HNK Gorice.

Trenutačno je Gorica čvrsto na dnu prvoligaške ljestvice sa samo sedam bodova iz 16 susreta.

Tjedan iza nas obilježio je definitivni početak preslagivanja prve ekipe HNK Gorice. Klub je nakon četiri i pol godine napustio Aleksandar Jovičić. Stup obrane, mjesecima i kapetan momčadi koji se, budimo iskreni, ove sezone teško nosio s protivničkim napadačima. Ipak, zbog svega dobrog što je ranije napravio Jovičić će zasigurno ostati zabilježen kao jedan od ključnih igrača u povijesnim analima kluba.

skupština hnk gorice
Održana je izborna skupština HNK Gorice / Foto: HNK Gorica

Održana je i izborna skupština kluba. Novi petogodišnji mandat kao predsjednik kluba dobio je Nenad Črnko, predsjednik Skupštine kluba (p)ostao je Renato Ivanuš, dopredsjednik Skupštine Damir Šimunić, a tajnica kluba Željka Makek. Potvrđeni su i članovi Izvršnog odbora, a uz dosadašnjih 15 članova u to su tijelo ušli Tomislav Prahir i Marko Stepanić.

HNK Gorica u potrazi je za novim trenerom. Posljednjih dana ponovo je u fokusu čovjek koji je obilježio prve korake Gorice u prvoligaškom društvu – Sergej Jakirović. Trenutačni trener uspješnog bosanskohercegovačkog prvaka Zrinjskog ostavio je u Velikoj Gorici dubok trag.

Jakirović je bio trener 616 dana i vodio je Goricu u 61 službenoj utakmici, koje su bile puno uspješnije nego utakmice 2022. godine. Presudio mu je poraz od Hajduka na Poljudu (0:6) na kraju veljače 2020. godine.

Ipak, u igru za Jakirovića uključila se i Rijeka koja je tek malo bolja od Gorice u jesenskom dijelu sezone 2022./2023. A Rijeka ima deblji novčanik od Gorice, pa ne treba iznenaditi odluči li se Sergej Jakirović za Rujevicu umjesto za gorički Gradski stadion.

Igrači Gorice su trenutačno na odmoru, a kada se vrate sigurno će početi velike promjene u svlačionici. Ne treba biti previše vidovit da bi se zaključilo kako je Jovičić samo prvi kojem se Gorica zahvalila. Bez tektonskih potresa u ekipi koja je definitivno prespavala 2022. godinu, borba za opstanak bit će nemoguća. A opstanak je itekako moguć jer je pred Goričanima još 20 utakmica do kraja prvenstva. U igri je, dakle, 60 bodova…

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare