Vozači, iskoristite priliku i napravite besplatan pregled automobila do kraja tjedna

pregled
Prvih 15.000 vozača koji dođu na pregled tehničke ispravnosti dobit će prigodan poklon / Foto: Gorica.info

Počinje preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila“. Akcija provodit će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Hrvatske do 26. studenog.

– Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Iz policije napominju kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled. Od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

Akcija se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare