U ZET stigli novi niskopodni autobusi: Goričani će se i dalje voziti u starima koji se često kvare

niskopodni
Foto: ZET

ZET je bogatiji za 45 novih niskopodnih autobusa koji su kupljeni sredstvima iz europskih fondova. Uskoro će stići još 20 autobusa, a cijeli projekt vrijedan je oko 160 milijuna kuna, a 85 posto je sredstava je bespovratno. Novi autobusi predstavljeni su u utorak u ZET-ovu pogonu u Podsusedu.

Ovi autobusi će zamijeniti autobuse koji su stari 20 godina, kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Istaknuo je da su novi autobusi bitni za sigurnost u prometu i vozni red, a smanjit će se i nepredviđeni kvarovi.

– Novi autobusi jamče vožnju u boljim i kvalitetnijim uvjetima, a putnicima pouzdanije i udobnije putovanje. Osim toga ostvaruju se i višemilijunske uštede na potrošnji goriva, a budući je riječ o autobusima na dizel s motorima najviše EURO 6 norme, znatno će se smanjiti količina štetnih plinova koji zagađuju zrak u Zagrebu – kazao je gradonačelnik Tomašević.

Najavio je i kako je ova isporuka ujedno i zadnja nabavka autobusa na dizelsko gorivo jer će u budućnosti ZET i Grad Zagreb biti usmjereni na nabavku vozila na alternativni pogon.

Novi autobusi, na žalost brojnih Velikogoričana koji svakodnevno koriste usluge ZET-a, neće voziti na našem području. Kako su kupljeni europskim sredstvima, smiju voziti samo na administrativnom područja Grada Zagreba.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je podsjetio kako je u Zagrebu ministarstvo financiralo rotor, obnovilo tramvajsku infrastrukturu, a do kraja godine potpisat će i ugovor za 20 novih niskopodnih tramvaja. Tramvaji će se financirati u cjelokupnom iznosu iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti – rekao je Butković.

Butković je potvrdio da će Ministarstvo i Grad Zagreb zajednički graditi brzu željezničku prugu prema aerodroma.

 

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
5 days ago

Pa ne moraju biti novi busevi. Dovoljno je da su ispravni. Svojevremeno je Velika Gorica kupila buseve za liniju 268 (dosta godina je već prošlo), no ZET te buseve nije slao prema VG, već ih je koristio u ZG. Zašto sada ne bi smjeli novi busevi voziti prema VG, tko će to kontrolirati i prijaviti “nekome”?