Umalo sudar vlakova u Lekeniku: Teretni vlak nije stao, skoro udario u putnički

radni
Foto: Gorica.info

U srijedu prijepodne Željezničkom kolodvoru Lekenik došlo je do zastoja u prometu jer se radni vlak nije zaustavio iz nepoznatog razloga.

– U srijedu u 8:26 sati radni vlak prošao je kroz kolodvor Lekenik zaustavivši se na izlaznim skretnicama. Promet vlakova na dionici Lekenik – Sisak normaliziran je u 11.55 sati – kazali su  HŽ-a Infrastrukture.

Na terenu je i krim policija koja istražuje je li uzrok prolaska radnog vlaka tehnički kvar ili ljudska pogreška, javio je Dnevnik.hr.

U PU sisačko-moslavačkoj su kratko komentirali da imaju dojavu prema kojoj se teretni vlak nije na vrijeme zaustavio, no do sudara vlakova nije došlo.

Na Željezničkom kolodvoru Lekenik su zapeli i putnici. Na prijevoz autobusima čekali su satima.

Glavni istražitelj željezničkih nesreća Tomislav Antun Biber iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu objasnio je za Dnevnik.hr o čemu se točno radi.

– Radni vlak je pokrenut iz Kolodvora Velika Gorica i trebao je završiti vožnju u Kolodvoru Lekenik. Od ulaska pred Kolodvor Lekenik, zbog još do sada neutvrđenih razloga, radni vlak nije se zaustavio te je prošao kroz kolodvor u smjeru Siska – kazao je Biber.

Tada se zaustavio, a u suprotnom smjeru je bio putnički vlak koji je stajao uz dozvoljen ulazak na Kolodvor Lekenik. Očevid je u tijeku, istražuju se uzroci prolaska i nezaustavljanja radnog vlaka – dodao je Biber.

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare