Vrijedna donacija Rotary kluba Velika Gorica Judo klubu osoba s invaliditetom “Fuji”

judo

Ivan Bekavac, predsjednik Rotary kluba Velika Gorica uručio je donaciju od 15.000 kuna voditeljici Judo kluba za osobe s invaliditetom „Fuji“ Marini Drašković.

Rotarijanci su sredstva prikupili na nedavno održanoj akciji TurTuf 2022 na kojoj su se okupili rotarijanci iz desetak klubova koji su uživali u šetnji turopoljskim šumama u potrazi za tartufima. Prikupljenim sredstvima klub će osigurati dodatne trenere koji će raditi s djecom i mladima.

Judo klub „Fuji“ osnovan je prije 10 godina. To je prvi takav klub u Hrvatskoj, a osnovala ga je Marina Drašković.

U klubu treniraju djeca i mladi s cerebralnom paralizom, Downovim sindromom, intelektualnim teškoćama, motoričkim teškoćama, poremećajima iz autističnog spektra…

Trenutačno imaju pedeset polaznika, a zbog velikog interesa postoji i lista čekanja. Marini pomaže još šest trenera koji rade i treniraju s mladima.

„Fuji“ je pravi primjer sportske inkluzije, a film o njima, koji je snimila Turistička zajednica Zagrebačke županije, predstavljao je našu županiju na natječaju Moja.hr. Ovo natjecanje organizira Večernji list, a sudjelovali su mladi koji su jednominutnim filmom predstavljali svoju županiju.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare