Na svečanosti u Bruxellesu: Velika Gorica proglašena Europskim gradom sporta za 2023. godinu

proglašena
Foto: Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice

Velika Gorica proglašena je Europskim gradom sporta za 2023. godinu na svečanoj ceremoniji koja je u utorak održana u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Priznanje su primili zamjenik gradonačelnika Neven Karas, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice Goran Kovačić i tajnik Darko Blažinčić.

Zajednica sportskih udruga kandidirala je naš grad još u svibnju 2021. godine za titulu Europskog grada sporta 2023. godine.

Komisiji ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation) dostavljen je opširni projekt sadržan u 14 poglavlja koji je obuhvatio cjelokupno stanje sporta i rekreacije u našem gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove.

Kompletnu tehničku pripremu osigurala je Zajednica sportskih udruga grada Velika Gorica koja je bila i nositelj većeg dijela materijala na čelu s glavnim tajnikom Darkom Blažinčićem.

ACES Europe je udruženje sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

proglašena

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare