Premijer Andrej Plenković u Velikoj Gorici: Sastao se Nacionalni odbor HDZ-a

andrej
Foto: FB HDZ

Nacionalni odbor HDZ-a održao je u subotu sjednicu u Velikoj Gorici. Nakon sjednice Andrej Plenković dao je izjavu medijima.

Kao najvažniji projekt koji je odrađen u prvih sedam godina Hrvatske u Europskoj uniji istaknuo je Pelješki most. Drugi projekt je izgrađeni i otvoreni LNG terminal. Treći je povezan s euro područjem, a sada i ulazak u Schengen – rekao je Andrej Plenković.

Osvrnuo se i na turističku sezonu koja je ove godine bila na razini rekordne 2019. godine. -Ovo je i godina snažnog povratka hrvatskog turizma. Kada gledamo cjelinu onoga što se dogodilo u ovoj godini, ostat će zapamćena kao izuzetno zahtjevna, ali i kao godina u kojoj smo ostvarili mnoge strateške ciljeve.

Kazao je kako nije zadovoljan brzinom ukupnog procesa obnove na Banovini, ali situacija nije tako loša kako se želi prikazati.

Ulazeći u sedmu godinu mandatu kao uvjerljivo vodeća stranka, HDZ je ostao središnja politička snaga koja se bori da Hrvatska ide naprijed, odgovorno se suočava sa suvremenim izazovima – poručio je Plenković.

Plenković se osvrnuo i na Veliku Goricu istaknuvši da se grad izvrsno razvija te da HDZ ovdje ima veliku potporu.

– Mislim da Velika Gorica jako dobro stoji i infrastrukturno i demografski. Kao i sve županije, svi gradovi i općine, ima otvorena vrata hrvatske Vlade za sve što joj treba – kazao je Plenković.

Na sjednici su usvojeni Godišnji program rada s financijskim planom HDZ-a za 2023. godinu, a predstavljen je nalaz Državne revizije o poslovanju  stranke. Istaknuto je kako su ponovno dobili bezuvjetno mišljenje, bez i najmanje primjedbe.

Na posljednjem Saboru HDZ-a, održanom u lipnju, gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, izabran je u Predsjedništvo stranke.

andrej   andrej

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Davorin Horvat
Davorin Horvat
1 year ago

Sada će Vlada sigurno pomoći VG oko cijene grijanja i javnog prijevoza