Udruga Turopoljsko srce organizira humanitarnu akciju: Na aukciju stižu dresovi hrvatskih reprezentativaca iz Katra

srce
Foto: Turopoljsko srce

Humanitarna akcija udruge Turopoljsko srce održat će se ove godine po peti put. Cilj akcije je prikupiti novčana sredstva za pomoć potrebitim obiteljima u našem gradu i Turopolju.

Akcija će se provoditi u dva dijela. Donatorska večer održat će se u četvrtak, 15. prosinca u Clubu 100, a tradicionalni humanitarni turnir 12 VG kafića bit će tri dana kasnije, u nedjelju 18. prosinca u Panadić Sportu.

Na turniru sudjeluju Club 100, Caffe bar Scotch i Caffe bar Passage, Oziris bar, Pub VG, Caffe bar Kod Rojca, VG Sport caffe, Panadić Sport, Caffe bar Bobi & Caffe bar Mario, Caffe bar VAR, Caffe bar Barbara, Caffe bar Dobardan, Caffe bar Chelos.

U akciju su se i ove godine uključili nogometni kluboviigrači, među kojima i brojni reprezentativci Hrvatske. Nakon Donatorske večeri, s aukcijama dresova nastavit će se na Facebook stranici Turopoljsko srce.

Donacijama s prošlogodišnje humanitarne akcije pomogli su  20 obitelji, kojima su nabavili  građevinski materijal, drva za ogrjev, peći, namještaj, stolariju, materijale za izradu vodovodnih instalacija i bijelu tehniku (frižidere, škrinje, pećnice, perilice rublja)…

– Sretni smo i ponosni jer se naš ‘mali krug velikih ljudi’ svakom godinom povećava – u broju volontera koji su na raspolaganju, ljudi koji se uključuju i spremni su podržati akciju donacijama te u broju igrača i klubova koji se rado odazivaju donirajući svoje dresove. O Turopoljskom srcu se ne priča više samo u Turopolju, već se pozitivan glas širi i ostatkom Hrvatske. Velika je to stvar za nas, ali i za sve ljude kojima pokušavamo pomoći.

Svi s nestrpljenjem očekujemo nadolazeće aktivnosti. Prostor „Stotke”, u kojem će se održati Donatorska večer, omogućava nam odlične uvjete za prijem većeg broja ljudi. Uz velik broj dresova koje smo prikupili i za koje vjerujemo da će opravdati očekivanja aukcije, pripremamo i druga iznenađenja za sve goste i nadamo se da ćemo ispuniti glavni i osnovni cilj radi kojeg se i nalazimo, a to je da prikupimo što veći iznos novca s kojim ćemo moći pomoći potrebitim obiteljima.

Sigurni smo da nam u prilogu ide i dobar rezultat Hrvatske na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, pošto nam dresovi mnogih reprezentativaca stiže direktno iz Katra – rekao je Ivan Prelec, inicijator humanitarne akcije i predsjednik udruge Turopoljsko srce.

Odmah nakon Donatorske večeri, 18. prosinca, slijedi već poznati turnir u Panadiću.

– Vjerujem da ćemo i taj dan provesti u ugodnom druženju i nogometnom nadmetanju te pozivamo sve  da nam se pridruže i podrže ovu humanitarnu akciju – kaže Prelec.

Svi oni koji nisu u mogućnosti doći na Donatorsku večer ili na turnir, a žele pomoći, mogu donirati na IBAN udruge Turopoljsko srce: IBAN: HR3923600001102799361 – Zagrebačka Banka

Zahvaljujući ljudima velikog srca prošle je godine od aukcije dresova, kotizacija momčadi i dodatnih donacija, prodaje majica i rekvizita, prikupljeno 141.550,00 kuna. Od toga, čak 121.600,00 kn prikupljeno je na live aukciji dresova, zato organizatori i ove godine humanitarnu akciju provode u dva dijela.

– Naša želja je kao i uvijek, zajedničkim snagama barem malo uljepšati živote onima kojima je to najpotrebnije, a ciljana skupina su obitelji s malom djecom – poručuju organizatori.

srce

srce

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare