Gorički maratonci i po zimskim uvjetima odlični: Na Samobor trail ligi trčanja osvojili ekipno prvo mjesto

zimskim
Foto: MK Velika Gorica

Članovi Maraton kluba Velika Gorica i ovaj su vikend trčali, unatoč zimskim uvjetima. Nastupili su na četvrtom kolu Samobor zimske trail lige trčanja, a u Vukovaru je održan Danube maraton, gdje je još jednom nastupio Berislav Devčić.

„Najbolji kad je najteže”, kratki je sažetak nastupa trkača našeg Kluba na 4. kolu Samoborske zimske lige protekle subote u Samoborskom gorju. U teškim uvjetima konstantne kiše i vjetra, s blatom na stazama dužine 15 km i 8 km, naši su članovi osvojili ekipno prvo mjesto među trinaest timova, a postigli su i izvanredne pojedinačne rezultate – javio nam je Bruno Škrinjarić, tajnik kluba

Vedran Planinšek i Matej Janjić bili su drugi i treći na dugoj stazi u apsolutnom poretku; brži od njih bio je samo Slovenac Boštjan Robek.

Dvije trkačice među prvih pet

U ženskoj konkurenciji na dugoj stazi imali su dvije trkačice u top 5, Jasnu Mikulić na četvrtom i Vedranu Janjić na petom mjestu. Vedrana je izvrsnim trčanjem bila na drugom mjestu, ali je blizu cilja promašila stazu i izgubila dragocjeno vrijeme.

Nastup kluba upotpunili su Marijan Malčević s trećim mjestom u kategoriji M45 na dugoj stazi i Kristina Terzić s drugim mjestom u kategoriji M45 na kratkoj stazi, dodavši ekipi vrijedne bodove za prvo mjesto u 4. kolu i očuvanje drugog mjesta nakon četiri kola – ističe Škrinjarić.

– Otrčali smo četvrto kolo najbolje zimske lige, u uvjetima po kojima većina vas ne izlazi iz kuće, a mi se rastrčali po stazi od 15 kilometara, s konstantnom kišom, povremenim vjetrom, blatom cijelim putem i s potočičima po trasi. Nismo bili u punom sastavu, ali bili smo dovoljno brzi da osvojimo bodove za prvo mjesto među svim ekipama, a ima ih trinaest na popisu. Nakon četiri kola drugi smo u poretku lige, još je sedam kola na rasporedu, čeka nas zanimljiva trčkarajuća zima – poručio je Marijan Malčević.

zimskim
Foto: MK Velika Gorica

Ovoga je vikenda po veoma kišnom i blatnom vremenu i Berislav Devčić nastupio i završio 22. Vukovarski “HAMBURG” maraton u Vukovaru, te je ovime završio svoj ukupno 105. maraton.

– Čestitke svim našim članovima koji bruse natjecateljsku formu i u ovim, ne baš idealnim, uvjetima za trčanje – rekao je Škrinjarić.

 

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare