Konferencija za medije Mosta: Kako Gradsko stambeno gospodarstvo Velike Gorice upravlja zgradama

gradsko

Gorički Most održao je u petak konferenciju za medije na temu rada Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica (GSGVG). Medijima su poslali priopćenje u kojem navode kako je konferencija održana na prijedlog građana predstavnika stanara i suvlasnika stambenih zgrada kojima upravlja GSG VG.

Kako GSG upravlja zgradama govorio je Boško Živković, predstavnik stanara i suvlasnika stambene zgrade u Osječkoj ulici broj 46 u Velikoj Gorici.

Živković je ukazao na, kako kaže, propust u provedbi aktivnosti sanacije kvara na odvodnji. Tvrdi da je o tome obavijestio i GSGVG o čemu postoje pisani dokazi i zapisnici iz kojih proizlazi obveza GSGVG-a pratiti izvršenje povrata preplaćenog računa sanacije, kao i podnošenje zahtjeva za naknadom štete od osiguranja temeljem ispravnih troškovnika sanacije.

gradsko

– Treba znati kako GSG VG plaća visoke godišnje premije osiguranja za štetne događaje, a očito u ovom slučaju nisu pravodobno korištene te mogućnosti. Znajući kako je račun u ovom slučaju preplaćen za gotovo 100 posto, pitam odgovorne u GSGVG-u i u skupštini trgovačkog društva gradonačelnika Krešimira Ačkara, izbjegava li se naplata štete od osiguranja kako bi se moglo naplaćivati pretjerane račune iz pričuve – rekao je Živković.

Tvrdi kako GSG VG ne postupa u skladu s člankom 13 Ugovora o upravljanju jer GSGVG navodno deset godina nije vodio evidenciju o uplati pričuve, kao niti slao opomene i provodio ovrhe te su time oštećeni stanari i suvlasnici koji uredno svih godina uplaćuju pričuvu.

Iako su stanari i suvlasnici donijeli zajedničku odluku o provedbi naplate pričuve od osoba koje ne uplaćuju te o istome obavijestili i upravu GSGVG-a, Živković navodi kako nema niti volje zakonitim putem urediti obveze plaćanja pričuve onda kad je to jasno potrebno.

Živković nadalje ističe kako se godišnji obvezni pregledi zgrada nisu provodili redovito, navodno je raniji zadnji pregled zgrade sa zapisnikom napravljen 2011., premda je to obveza upravitelja. Također tvrdi kako predstavnik stanara i suvlasnika ne može dobiti na uvid u financijsko stanje zgrade premda je više puta zahtijevao – navodi se u priopćenju Mosta.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare