Pod okriljem noći ukrao skupi traktor s priključkom: Zamijenio ga za automobil marke BMW X6

traktor
Ilustracija: Pixabay

Policija je nakon provedene kriminalističke istrage uhitila 44-godišnjeg muškarca koji je ukrao traktor s priključkom, a onda ga zamijenio za automobil marke BMW X6.

Kako je objavila policija, sumnja se da je 44-godišnjak početkom lipnja ove godine u noćnim satima, došao do ograđenog dvorišta trgovačkog društva iz Zaprešića na kojem je potom izrezao ogradu i ušao u isto. Po ulasku u krug poduzeća, osumnjičeni je došao do traktora marke Massey Ferguson s priključnim strojem zagrebačkih registarskih oznaka koji je također nasilno otvorio i stavio u pogon, a zatim je vozeći se traktorom pobjegao.

Nakon određenog vremena, 44-godišnjak je traktor s priključnim strojem dovezao na imanje u vlasništvu 49-godišnjaka na području Crne Drage. Kako bi onemogućio identifikaciju vozila i stroja uklonio je sve identifikacijske oznake, a čemu je prisustvovao i 49-godišnjak.

Po uklanjanju oznaka, 49-godišnjak je, iako znao da su traktor i radni stroj ukradeni, odlučio postupiti po njihovom prethodnom dogovoru te je 44-godišnjaku u zamjenu dao svoj osobni automobil marke BMW X6.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 150.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a 49-godišnjak je pušten na slobodu dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, kazali su iz policije.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare