Doček Hrvatske nogometne reprezentacije: Velika Gorica čeka svoje junake Brozovića i Budimira

doček
Foto: MUP

Brončani hrvatski nogometni reprezentativci vraćaju se u nedjelju iz Katra, a za njih se priprema poseban doček na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Doček se priprema i u Velikoj Gorici za Marcela Brozovića i Antu Budimira.

– Veliki doček naših goričkih Vatrenih, Marcela Brozovića i Ante Budimira bit će u ponedjeljak u 20 sati kod Muzeja Turopolja. Večeras su na proslavi sa svojim suigračima u Zagrebu.

A, zbog svojih Velikogoričana Brozović će sutra u jednom danu otputovati u Milano i vratiti se kako bi zajedno proslavili ovaj uspjeh.

Vidimo se na zajedničkoj proslavi sutra u 20 sati – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Iz MUP-a upozoravaju građane da izbjegavaju penjanje na krovove okolnih zgrada, rasvjetne stupove te semafore, reklame i slično jer, ističu, zbog zimskih vremenskih uvjeta i niskih temperatura postoji povećana opasnost od padova s visine.

Program na Trgu počinje u 16 sati

Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend danas će od 16 sati zagrijavati okupljene na glavnom zagrebačkom trgu gdje je organiziran doček Vatrenih, dok će hrvatsku himnu otpjevati klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice.

Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se u 17:10 sati, pozivaju se svi građani, navijači i ljubitelji nogometa da pozdrave i dočekaju naše Vatrene. Kako bi se smanjio veliki priljev na Trg bana Josipa Jelačića pozivaju se građani, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene  pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Jelačića.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom na kojoj će na snazi biti posebna regulacija prometa: Ulica Rudolfa Fizira  – Zagrebačka ulica – čvor Buzin – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Dolazak na središnji zagrebački trg, na kojem se očekuje najveći broj posjetitelja, će biti onemogućen iz pravca Bakačeve, Cesarčeve i Jurišićeve ulice. Organizatori apeliraju na sve prisutne da se pridržavaju svih uputa nadležnih službi koje će biti na terenu.

Također, od 14:00 sati pa do završetka dočeka, tramvajske linije 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 će prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora. Na trasi od Zračne luke do centra grada ne očekuju se značajnije izmjene ili zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu, no u slučaju promjene trase ili načina transfera, stručne službe ZET-a će promptno preusmjeravati promet.

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski nogometni savez i Grad Zagreb.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare