Na natječaj se mogu prijaviti lovačka društva i poljoprivrednici: Za sprječavanje štete od divljači četiri milijuna kuna

divljači
Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža/pletiva) za sprječavanje štete od divljači. Na raspolaganju je četiri milijuna kuna (53.0891,23 eura) uz mogućnost povećanja.

– Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 50 tisuća kuna. Novčana sredstva namijenjena su isključivo za podmirenje troškova kupnje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža/pletiva) – izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu – lovoovlaštenici i fizička i pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačka organizacija.

Prijavitelj poljoprivrednik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave, a prijavitelj lovoovlaštenik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave po lovištu.

Zaštitna sredstva moraju biti postavljena i služiti svrsi za koju su namijenjena najmanje pet godina od dana kupnje.

Prijave se zaprimaju od 20. prosinca.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare