Radionica vezenja “VEZ&ZEN” oduševila Velikogoričanke: Zaboravljena vještina opet postaje popularna

vezenja

U Pučkom otvorenom učilištu u poendjeljak navečer održan je tečaj, odnosno radionica vezenja po nazivom “VEZ&ZEN“. Goričanke su imale priliku uzeti konac, iglu i svojim rukama stvoriti svoj vlastiti vez na platnenoj torbi.

Desetak polaznica bilo je iznimno zadovoljno radionicom organiziranom ususret blagdanima s ciljem opuštanja uz ono što su svakodnevno radile njihove mame i bake – vezenje. Uz opuštanje i želju naučiti neku novu vještinu, cilj radionice je probuditi kreativnost i načiniti nešto svojim rukama.

vezenja

Tako su polaznice sa sobom doma ponijele platnenu torbu koju su same izvezle s cvjetnim motivom kako bi svoj kreativni uradak mogle i koristiti u svakodnevnom životu.

Jedna od polaznica iskoristila je radionicu “VEZ&ZEN” kako bi iznenadila mamu sa svojom novom vještinom. Kao mala je cijelo svoje djetinjstvo gledala vrijedne ruke mame i bake kako stvaraju prekrasne radove vezenjem, šivanjem i štrikanjem.

Poželjela sam svojim rukama sama nešto stvoriti poput bake i mame pa mi je ova radionica bila idealna prilika za naučiti barem osnove, naglasila je druga polaznica radionice.

Organizatorica radionice Ivana Jurmanović Dandić ne krije zadovoljstvo velikim interesom za one koji žele naučiti vezti te kaže kako je cilj radionice bio probuditi kreativnost u sebi, ali i uposliti ruke te uz to svakako i utišati svoje misli i na tren usporiti.

Polaznice su tijekom radionice uživale u kreativnom procesu. Vedro raspoloženje vladalo je radionicom, a kući su osim cekera na poklon ponijele i šaku veselja. – s ponosom napominje organizatorica Jurmanović Dandić.

S obzirom da je interes za radionicu vezenja bio velik i grupa se vrlo brzo popunila, sve informacije o budućim tečajevima vezenja pratite na stranicama www.pouvg.hr.

vezenja


vezenja

vezenja

    *** Tekst je dio projekta Moja Gorica ***

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare