FOTO Proglašeni najbolji u sportu: Nagrade dobili Nina Vuković, Dino Bošnjak, ŽRK Udarnik i HRK Gorica. Treneru Bošnjaku nagrada za životno djelo

Foto: FB K. Ačkara

Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice proglasila je u petak najbolje u sportu u našem gradu. Nagrade su dodijeljene u 12 kategorija, pojedincima i udrugama za postignute rezultate tijekom ove godine. Velika Gorica je još jednom pokazala da je grad sporta a sportaši i sportski djelatnici su postignutim rezultatima još jednom dokazali da su ponos našeg grada, poručili su iz Zajednice.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Goran Kovačić kazao je uvodno kako Velika Gorica ima preko 7000 sportaša u 52 sportske udruge i još tri pridružena člana. Kovačić očekuje da će i dalje rasti broja sportaša u našem gradu.

Sve prisutne pozdravio je  i gradonačelnik Grada Velike Gorice, Krešimir Ačkar koji je obećao da će bez obzirana krizu koja nas je pogodila uvijek biti novca za sport.

– Plaćanje režija, liječničkih pregleda i nekih drugih troškova nije ugroženo – poručio je Ačkar. Podsjetio i da će se dogodine graditi montažna sportska dvorana.

I ove godine najbolja sportašica je atletičarka Nina Vuković, članica Maraton kluba Velika Gorica. U muškoj konkurenciji nagrada je otišla u ruke Dine Bošnjaka, član Atletskog kluba Velika Gorica. Nataša Sobočan iz Paraatletskog kluba Uspon proglašena je najboljom sportašicom s invaliditetom.

Za trenera godine izabran je Andrija Nikolić iz HRK Gorica. Gorica posljednjih godina ostvaruje sjajne rezultate, a ove sezone uspjeli su se plasirati u treće kolo EHF Europskog kupa.

Nagrada za životno djelo otišla je u ruke Damiru Bošnjaku iz Atletskog kluba Velika Gorica. Bošnjak je ugledni i uspješni trener koji godinama trenira najbolje atletičare, a među njima je i njegov Dino, osvajač brojnih medalja.

Za promidžbu velikogoričkog sporta priznanja su dobili Sara Habijančić iz TKD Velika Gorica, Paraatletski klub Uspon i naš olimpijac Velimir Šandor, Akrobatski rock’n’roll klub Gorica i plesni par Ema Tot i Andrija Fabijančić iz SPK Vega.

Nadama velikogoričkog sporta koji će zasigurno tek zasjati pravim sportskim sjajem proglašeni su Ema Jukić iz karate kluba Velika Gorica, Ema Bakula iz Taekwondo kluba Velika Gorica, Antonio Brletić iz Karate kluba Centar, Sara Milanović iz ŽRK Gorica, Ema Jagodić iz ŽRK Udarnik, Pavle Brnadić iz HNK Gorica, Tena Pereković iz Judo kluba Kokica, Aleksandar Hrženjak iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, Niko Cvitaš iz HRK Gorica, Adrian Hren iz judo kluba Pinky, Antonija Jozepović iz OK Velika Gorica, Bartola Pavelić iz Maraton kluba Velika Gorica, Josip Mustač iz plesnog kluba Megablast, Ivana Vidović iz Cheerleading kluba Vegasice, Leona Hrvačić iz akrobatskog r’n’r kluba Gorica, Vita Tot i Noa Goleš iz SPK Vega.

Najboljima u kategoriji ekipa godine proglašene su rukometašice Udarnika, a u muškoj kategoriji nagrada je pripala HRK Gorici.

Priznanje za djelatnika godine dobili su: Diana Reščić Breko iz HOK Gorica, Gordan Križaj iz Plesnog kluba Megablast, Martina Vugrinović iz ŽRK Udarnik Velika Gorica, Ivana Tolić iz ŽRK Gorica, Anri Targuš iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, Matija Kos iz Nogometnog kluba Mraclin, Marijo Treščec iz NK Mladost Obrezina, Tomislav Gligora iz NK Lukavec, Damir Stanilović iz NK Lomnica, Kristijan Kirinić iz NK Vatrogasac Kobilić, Ivan Kovačević iz NK Turopolje i Radmila Đuračić iz Cheerleading kluba Vegasice.

NK Mraclin i NK Ban Jelačić iz Vukovine ove godine proslavili su 90. godina klupskog djelovanja i zato su zaslužili posebnu nagradu Zajednice sportskih udruga Velike Gorice.

Posebna nagrada dodijeljena je našim Vatrenima Anti Budimiru i Marcelu Brozoviću, osvajačima brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Katru. Nagrade su u njihovo ime primile Brozovićeva menadžerica Marina Mikulić i Budimirova sestra.

Između dodjela nagrada publiku su sjajnim koreografijama zabavljali plesači Megablasta.

sportu

sportu

  sportu

sportu

sportu

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare