U sortirnicu Hrvatske pošte dnevno dođe do 100.000 paketa: Ljudi naručuju sve od sitnica, do televizora i veš mašina

paketa
Foto: Hrvatska pošta

Radnici u sortirnici Hrvatske pošte u Velikoj Gorici cijeli prosinac nemaju predaha. Kako iz godine u godinu raste broj onih koji kupuju online, i Hrvatskoj pošti raste obujam posla. Na dan u sortirnici prime i do 100 tisuća paketa pa se nerijetko događa da pošiljke kasne. Kroz ovaj centar prolaze gotovo svi poslani paketi, a većinom ih obrađuje stroj. Kamere detektiraju na koju adresu trebaju stići pošiljke, piše HRT.

– Stroj može u sat vremena sortirati 15 tisuća paketa i to onih najmanjih od 100 g pa do najvećih od 30 kg. Sortirnica radi u tri smjene. Pogon je u radu od 0 do 24 i iz tog razloga uspijevamo sve ono što dođe taj dan i iznijeti. Kada ne bismo na taj način radili ne bismo imali više mjesta za pošiljke – rekao je Krešimir Domjančić, voditelj odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

Ovog prosinca više pošiljki

– Svega imamo. Imamo jako puno web shopova, korisnici naručuju od robe do ukrasa, lampica, veš mašina, televizora i ostalog. Ne idu sve pošiljke na stroj, ali sve ove što su u kutijama idu na stroj – kazala je Irena Majerić, voditeljica tima u sortirnici.

U odnosu na lanjski prosinac, dnevnih je pošiljki čak 40 tisuća više. Razlog je sve češća internetska kupnja, ali i sve veća popularnost “crnog petka”.

– Radi se o manjem postotku pošiljaka koje kasne. Nije to samo problem Hrvatske pošte, nego cijeli logistički lanac tijekom prosinca zbog povećanih količina primjećuje poteškoće pa može biti kašnjenja i kod samog dobavljača i kod otpreme iz trgovine i u Hrvatskoj pošti – kazao je Domjančić za HRT.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare