Poznati lanac brze hrane povećao plaće radnicima: Početnici sada dobivaju oko 7000 kuna neto

lanac
Foto: Gorica.info

Poznati lanac brze hrane odlučio je obradovati svoje djelatnike u restoranima povećanjem plaće. Prosječna neto plaća za početnu poziciju u McDonald’su sada iznosi oko 7000 kuna. Svim je djelatnicima isplaćena i božićnica, a svi roditelji dobili su i novčani dar za dijete.

Ukupno povećanje obuhvaća rast bruto osnovnih plaća za djelatnike u restoranima, uz dodatnu mjesečnu isplatu neoporezivog dijela, što čini ukupni prosječni rast od 10 posto.

Plaća uključuje dodatke za rad poslijepodne, noću, nedjeljom, blagdanom, noću nedjeljom i noću blagdanom, a i isplaćuju se i dodatak za minuli radni staž te stimulacije, ovisno o rezultatima rada. Uz to, svi djelatnici mogu računati i na naknadu za prijevoz u punom iznosu, objavili su iz McDonaldsa.

– Za početnu poziciju prosječna neto plaća, s uključenim dodacima, sada iznosi oko 7000 kuna neto, što uključuje sve – plaću, prijevoz i sve ostale dodatke, neoporezive dijelove, prigodne nagrade i druge dodatke. Kada uključimo regres i božićnicu, ta je plaća još i veća. Nastojimo da plaće kontinuirano rastu, premda nisu jedini benefit koji naši djelatnici imaju. Jasno nam je da je posao samo jedan dio njihovog života, često ne onaj najbitniji, zato smo fokusirani i na to da kolegama omogućimo da ostvare ravnotežu između poslovnog i privatnog, da stvarno žive život koji žele – izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.

lanac
Foto: Pixabay

Zapošljavaju oko 3000 radnika

McDonald’s Hrvatska trenutno zapošljava oko 3000 djelatnika koji u 40 restorana u 18 gradova dnevno posluže više od 40 tisuća gostiju. Uz stabilnost, kontinuirani porast plaća, fleksibilno radno vrijeme i mogućnost napredovanja, u McDonald’su je jedan od benefita i ulaganje u postizanje balansa između privatnog i poslovnog života.

– Naš tim čine studenti, umirovljenici, samohrani roditelji; ljudi koji kod nas pronalaze dobrog poslodavca u kojeg mogu imati povjerenja. Vjerujem da smo dobar primjer kako je i u Hrvatskoj  moguće raditi, za svoj rad biti adekvatno nagrađen, ostvariti ravnotežu poslovnog i privatnog života za kojom svi tragamo. I to je naš najveći uspjeh koji ove godine proslavljamo i koji ne bi bio moguć bez timskog pristupa poslu. Zato ovim povećanjem, božićnicom i darom za dijete želimo zahvaliti svim djelatnicima na predanosti i kolegijalnosti – ističe Mario Jušić, voditelj ljudskih potencijala u McDonald’su.

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare