VG Čistoća podsjeća korisnike: Od Nove godine na snazi je novi raspored odvoza komunalnog otpada

Foto: Gorica.info

Iz VG Čistoće obavještavaju korisnike kako od Nove godine imaju novi raspored sakupljanja i odvoza komunalnog otpada. Raspored za 2023. je dostavljen svim korisnicima uz račun za mjesec studeni, možete ga pogledati i preuzeti i sa stranica VG Čistoće. Novim rasporedom žele povećati ekonomičnost poslovanja.

Podsjećaju kako su tijekom ove godine u suradnji s Gradom Velikom Goricom uvela novi sustav gospodarenja otpadom.

– Prilikom tog testnog razdoblja uočile su se mogućnosti za poboljšanje kvalitete usluge i racionalizaciju korištenje vozila, opreme i zaposlenika te smanjenja potrošnje goriva. Sukladno tome izrađen je i novi raspored odvoza – izvijestili su iz VG Čistoće.

U ovoj godini prikupljeno je 50 posto veća količina odvojenog otpada, koji nije miješani komunalni otpad, nego u 2021. godini.

Također je na Odlagalištu neopasnog otpada Mraclinska Dubrava u 2021. bilo odloženo ukupno 15.397 tona miješanog komunalnog otpada, dok je u 2022. godini odloženo samo 12.602 tona miješanog komunalnog otpada, što predstavlja smanjenje odlaganja za 19 posto.

Rezultati su odlični, a vjerujemo da ćemo u 2023. godini, uz podršku i visoku ekološku svijest naših korisnika oni biti još i bolji – navode iz VG Čistoće.

 

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
2 months ago

I dalje imam kante za papir i plastiku od 120 litara, a na njima najljepnice sa šifrom – 240litara