Sljedećeg tjedna počinju geotermalna istraživanja na području Velike Gorice: Doznat ćemo ima li naš grad prirodni potencijal za grijanje

istraživanja
Ilustracija: Pixabay

Sljedećeg tjedna počinju geotermalna istraživanja na području Velike Gorice. Geofizički radova u sklopu snimanja 2D seizmike u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području Velike Gorice počet će 9. siječnja i trajati desetak dana.

Istraživanje provodi Agencija za ugljikovodike, a građane se moli da ne diraju postavljene oznake i geofone na zemljištima, kao i drugu opremu kako ne bi došlo do oštećenja.

– Na prostoru snimanja započeli su geodetski radovi kolčenja točaka snimanja te su postavljane oznake sa zastavicama koje će nakon snimanja biti uklonjene – najavili su iz goričke gradske uprave.

Eventualne štete koje nastanu uslijed seizmičkih mjerenja procijeniti će se odmah nakon završetka radova o čemu će vlasnici/korisnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. Odštetni zahtjevi biti će dostavljeni svim vlasnicima/korisnicima zemljišta.

Podsjetimo, Nacionalnim planom oporavka i otpornosti pod ciljem „Poticanje energetske učinkovitosti, toplinarstva i obnovljivih izvora energije za dekarbonizaciju energetskog sektora“ Agencija za ugljikovodike određena je kao provoditelj navedenog cilja.

U sklopu projekta, koji je financiran sredstvima Europskih fondova, izvode se preliminarne istražne aktivnosti za geotermalne vode, a koje bi se koristile za potrebe toplinarstva.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare