Za radnike ove poznate tvrtke stižu povišice: Plaće za siječanj bit će veće od 11 do 16 posto

povišice
Foto: Gorica.info

Uprava INE potpisala je sa sindikatima nove kolektivne ugovore za devet tvrtki iz sastava INA Grupe u Hrvatskoj. To su INA, STSI, INA Maziva, Plavi tim, Crosco, Top računovodstvo servisi, INA Maloprodajni servisi, INA Vatrogasni servisi i Hostin. Njihovim radnicima stižu povišice.

Neto plaće radnika povećavaju se u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o tvrtki. Primjena novih kolektivnih ugovora stupa na snagu ranije nego inače, već od 1. siječnja 2023., šest do devet mjeseci od posljednjih izmjena, ovisno o kojem se društvu radi. Rezultate ovih promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023., priopćili su iz INE.

– Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja. Cilj nam je ovim promjenama osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada, na način da uspješno zadržavamo talente i učinkovitije privlačimo nove – rekao je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

INA u Hrvatskoj zapošljava oko 8000 radnika, a prosječna neto plaća iznosi nešto više od 1000 eura. INA je u kolovozu prošle godine odlučila isplaćivati poseban dodatak na plaću svim radnicima kako bi se lakše nosili s inflacijom.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare