U svim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija počela podjela besplatnih obroka

obroka
Foto: Zagrebačka županija

S prvim školskim danom nakon praznika započela je provedba nacionalnog projekta „Unapređenje školske prehrane učenika osnovnih škola” i u svim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija. Radi se od 31 matičnoj i 37 područnih škola, a podjela besplatnih obroka organizirana je za 12.725 učenika tj. za 2699 učenika više nego u prvom polugodištu, priopćili su iz županije.

– U svakodnevnoj smo komunikaciji s našim školama i zadovoljni smo s provedbom projekta jer je besplatan obrok osiguran za svu djecu čiji su roditelji to odobrili. Naše pripreme krenule su još krajem prošle godine kada je Zagrebačka županija rebalansom osigurala dodatnih 1,5 milijun kuna kako bi dodatno opremili postojeće kuhinje i dokupili inventar za potrebu pripreme i posluživanja obroka – pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Ivica Radanović.

obroka

U svim matičnim školama kojima je osnivač Zagrebačke županija postoje kuhinje osim u jednoj koja raspolaže čajnom kuhinjom. Od 37 područnih škola, njih 24 imaju školsku kuhinju, a u preostale se obroci dovoze iz matičnih škola ili se dostavljaju mliječni ili suhi obroci.

Prema riječima pročelnika Radanovića u svim školama s kuhinjom poslužuju se kuhani obroci svaki dan ili više puta tjedno, a Zagrebačka županija će u suradnji sa školama nastaviti poboljšavati uvjete za realizaciju ovog hvalevrijednog projekta.

obroka

 

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
sanja biuk
sanja biuk
1 month ago

Tako treba, kad yatvorenici mogu imati besplatnu hranu, sto ne bi mogla i djeca, jos im se treba postaviti Nobel uredjaj ya prociscavanje vode, da piju cistu vodu…