Vlada objavila nove cijene: Ulje i mljeveno meso pojeftinjuju, a šećer i svinjska lopatica poskupljuju

meso
Foto: Gorica.info

Premijer Andrej Plenković objavio je na sjednici Vlade da su pojačane kontrole inspekcije na terenu vezano uz nepoštenu praksu trgovaca i drugih poduzetnika prilikom konverzije u euro.

Najavio je novčane kazne za poslovne subjekte koji ne budu poštovali vladin zaključak o vraćanju cijena na razinu od 31. prosinca, kao i mogućnost ukidanja subvencija za energente, ističući da će nadležne službe pojačati nadzor cijena.

Ministar gospodarstva Davor Filipović objavio je nove cijene devet proizvoda koje su ograničili u rujnu prošle godine.

– U rujnu prošle godine donijeli smo odluku o ograničenju cijena devet proizvoda. Cijene su tad smanjene za skoro 30 posto. Prijedlog nove odluke ide u smjeru da se cijena ulja i mljevenog mesa smanji za dvije kune, tj 26 centi, a cijena šećera i svinjske lopatice poveća za dvije kune. Tako će i dalje cijene ovih devet proizvoda biti ograničene, a mjera će trajati do 31. ožujka ove godine – rekao je ministar gospodarstva Filipović.

Među devet proizvoda s ograničenom cijenom su ulje, glatko i oštro brašno, šećer, svinjsko meso (svinjski vrat s kosti i svinjska lopatica bez kosti), pileće i miješano mljeveno meso i mlijeko.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare