Pripremite se na gužve: Na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta u subotu počinju radovi

jadranskog
Foto: Grad Zagreb

Na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta u subotu, 14. siječnja počinje sanacija prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta mosta. Radovi bi trebali završiti krajem lipnja ove godine.

Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Za promet će biti zatvoren zapadni kolnik, te će se promet odvijati dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake, priopćili su iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika .

Radi se o istoj privremenoj regulaciji kakva je prethodno bila za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta. Ta se regulacija pokazala protočnom te očekujemo istu protočnost i prilikom izvođenja radova obnove i ojačanja zapadnog vijadukta.

Za vrijeme radova, pješaci i biciklisti će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta neće biti moguće, uz izuzeće vozila javnog gradskog prijevoza.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, predlažemo obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti, poručili su iz zagrebačke gradske uprave.

Podsjetimo, na istočnom vijaduktu izvedeni su radovi obnove gornjeg ustroja i opreme prilaznog vijadukta i upornjačke prostorije, obnova odvodnje mosta te obnova podgleda rasponske konstrukcije i donjeg ustroja.

Riječ je o radovima ukupne vrijednosti 4.650.000,00 eura od čega se 1.450.000,00 eura planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

 

 

 

 

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare