Liječnička komora upozorava na lažne oglase za potencijalno štetne pripravke i proizvode

komora
Doktor Luetić nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za bilo koje oglašavanje, poručuju iz HLK

Hrvatska liječnička komora (HLK) upozorava građane na učestalu pojavu lažnih i netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama.

U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika, a posljednji takav primjer je oglas za pripravak koji „čisti krvne žile“, a u kojem se nedopušteno koristi fotografija i ime predsjednika HLK-a, Krešimira Luetića.

HLK ne podržava niti reklamira bilo kakav pripravak, a doktor Luetić nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za bilo koje oglašavanje.

Stoga se ovdje radi o svojevrsnoj krađi identiteta i lažnom oglašavanju te zloupotrebi institucije HLK-a kao i imena i ugleda njezinog predsjednika.

– Ovdje se radi o neistinitom oglašavanju i eklatantnoj krađi identiteta. Prijavio sam ovu zloupotrebu MUP-u. Pored toga, nužno je upozoriti građane, da takvi proizvodi često sadržavaju toksične tvari koje mogu ozbiljno naštetiti zdravlju osobe koja bih ih uzela – izjavio je Krešimir Luetić.

Ovo oglašavanje namjerno građane dovodi u zabludu i tako ugrožava zdravlje naših građana, zaključuju u Hrvatskoj liječničkoj komori.

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
sanja biuk
sanja biuk
12 days ago

Ne vjerujem nikome, uzdam se samo u ono sto znam da mi prija i samim tim i valja, npr. Nobel uredjaj za prociscavanje vode , probala, kupila i koristim, zadovoljna sam, dobro mi je za zdravlje jer je voda svijez i cista.