Sredstvima iz Fonda solidarnosti DVD Kosnica nabavio novu opremu vrijednu 18.710 eura

Foto: DVD Kosnica

Vatrogasci iz DVD-a Kosnica uspjeli su dobiti bespovratna europska sredstva iz Fonda solidarnosti s kojima su nabavili novu opremu. Upravo im je stigla nova oprema, vrijedna 18.710 eura, nabavljena kroz operaciju “DVD Kosnica 2022.“.

Radi se o izvanrednoj nabavi nove vatrogasne opreme Službi zaštite i spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme na vatrogasnim intervencijama nastalim u potresu krajem 2020. na intervencijama na području Velike Gorice, priopćili su iz DVD-a.

Zapovjednik DVD-a Kosnica Goran Miličević potpisao je u ime vatrogasnog društva ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Ugovor u vrijednosti 141.025,00 (18.710 eura) kuna potpisan je u lipnju prošle godine između DVD-a Kosnica i Ministarstva unutarnjih poslova. Sredinom listopada vatrogasci su sklopili ugovor s najpovoljnijim dobavljačem za nabavu opreme, poduzećem “KL Protektion d.o.o” koje je opremu i isporučio.

– Naši vatrogasci sada su opremljeniji i spremniji za sve zadatke i intervencije koje budu pred njima – poručili su iz DVD-a Kosnica.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare