Direktorica Turističke zajednice Maja Toth najavljuje bogat fašnički program: Stiže i fašnička slastica krafnoled

Foto: Matej Crnogaća

Već tradicionalno i vrlo ugodno druženje direktorice Turističke zajednice Velike Gorice Maje Toth i suradnica s predstavnicima lokalnih medija ovoga je puta iskorišteno za najavu ovogodišnjeg Turopoljskog fašnika. Od 3. do 21. veljače našim će gradom po 114. put zavladati Princ Fašnik i maškare.

– Fašnički dani kreću 3. veljače preuzimanjem ključeva grada. Dječji fašnik je 11. veljače u Parku dr. Franje Tuđmana, a na istom mjestu tjedan dana kasnije je središnji program nakon fašničke povorke. Spaljivanje Princa Fašnika dogodit će se 21. veljače. Prijave su otvorene i još uvijek ima dovoljno vremena za sve skupine da se prijave u što većem broju. U suradnji s Gradom želimo Fašniku vratiti masovnost iz vremena prije korone – istaknula je direktorica Maja Toth.

Sve zainteresirane skupine i pojedinci prijavu za fašničku povorku mogu obaviti preko mrežne stranice Turističke zajednice. Nakon nekoliko pandemijskih godina, Fašnik bi ponovno mogao poprimiti međunarodni karakter.

– Pozvali smo i u pregovorima smo s nizom grupa izvan Velike Gorice. Nadam se da ćemo uspjeti dovesti goste iz Bugarske, a sigurna sam da ćemo se svi skupa lijepo zabaviti – poručila je Maja Toth.

Prerano je otkriti sve novosti ovogodišnjeg Fašnika, no saznali smo jednu koja bi mogla postati zaštitni znak Turopoljskog fašnika. Riječ je o krafnoledu.

– Ideja potječe od našeg dizajnera Gorana Štimca. Radi se o jedinstvenom proizvodu, spoju slasnog sladoleda i fašničke krafne, kojeg morate doći probati u Veliku Goricu. Moći će se kupiti i probati u našem gradu za vrijeme trajanja Fašnika – naglasila je Toth.

Klasični fašnički program bit će prisutan i ove godine, uz tradicionalnu povorku, dječji fašnik te izbor najboljih i najkreativnijih maski. Još jedna novost su i partneri koji će sudjelovati u kreiranju nagradnog fonda za najbolje maske. Tako će tvrtka Tim 360 ove godine po prvi put sudjelovati na Turopoljskom fašniku.

– Mi se bavimo osmišljavanjem i plasmanom darovnih paketa vrlo različitih kategorija, od područja gastronomije, preko sporta i rekreacije pa do raznih oblika spa i wellness ponuda. Drago nam je što smo uspjeli postići suradnju s Turističkom zajednicom Velike Gorice i nadamo se da će ta suradnja potrajati i narednih godina – izjavila je Ana Petrović iz tvrtke Tim 360.

Prema riječima direktorice Toth, noviteta će biti još. Prijave za fašničku povorku su u tijeku pa iz Turističke zajednice pozivaju sve skupine da im se pridruže kako bi naš Turopoljski fašnik ponovno zasjao punim sjajem, bez epidemioloških mjera i maski. Onih medicinskih, naravno.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare