Stigla nova oprema za županijski Stožer civilne zaštite: Nabavljena prva kabina za dekontaminaciju

kabina
Foto: Zagrebačka županija

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije bogatiji je za novu opremu. Nabavljena je kabina za dekontaminaciju, kompresor i dišni aparati ukupne vrijednosti gotovo 30 tisuća eura.

Centralno skladište u Svetom Ivanu Zelini gdje se nalazi sva oprema obišao je zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, izvijestili su u petak iz županije.

– Zagrebačka županija kontinuiranim ulaganjem u novu opremu nadograđuje sustav civilne zaštite kako bi bio spreman odgovoriti u slučaju potencijalnih nesreća i katastrofa – rekao je Kolarec dodavši kako je u ovoj godini za civilnu zaštitu osigurano 218 tisuća eura.

kabina

– Ovo je prva kabina za dekontaminaciju na našem području, uz koju ćemo nabaviti profesionalna radna odijela kako bi naši vatrogasci na intervencijama bili maksimalno zaštićeni – naglasio je Kolarec.

– Nova kabina za dekontaminaciju može se jednostavno dovesti na bilo koju lokaciju i u kratkom vremenu staviti u funkciju, a u trenutku kada se dogodi nesreća koja zahtijeva trenutnu dekontaminaciju osoba ili opreme, što je slučaj kod nesreća u industrijskim pogonima ili izlijevanja kemikalija, upravo je brzina intervencije od ključne važnosti – rekao je Ivica Mačković, zapovjednik VZG Sveti Ivan Zelina. kabina

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare