Upaljen meteoalarm za goričko i zagrebačko područje: Pripazite, tijekom dana mogući olujni udari vjetra

meteoalarm zbog vjetra
Na području Zagreba i Velike Gorice za subotu je na snazi žuti meteoalarm zbog vjetra / Izvor: DHMZ

U subotu je upaljen žuti meteoalarm za šire zagrebačko i velikogoričko područje zbog mogućeg jakog vjetra. Meteoalarm je na snazi danas od 6 do 18 sati.

Evo upozorenja koje je objavljeno na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda:

Mjestimice mogući olujni udari sjeveroistočnog vjetra. Najjači udari vjetra veći od  55 km/h.
BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Što se, pak, tiče prognoze vremena za subotu – bit će hladno, temperatura zraka kretat će se od -2 do plus 2 stupnja Celzijevih. Moguć je slab snijeg, a vjetar će biti umjeren do jak, a u gorju na našem podruju mjestimice i olujan.

Višednevne prognoze pokazuju da nas sljedećih tjedan dana na našem području očekuje puno naoblake s dosta padalina i temperaturama koje će se kretati oko ništice. Sutra je moguć slab snijeg, koji će se u ponedjeljak pomiješati s kišom. Utorak bi trebala obilježiti jaka kiša s nešto višim temperaturama od tri do četiri Celzijeva stupnja.

Oborine se očekuju i u prvom dijelu srijede, nakon čega bi trebale prestati. Temperature u noći na četvrtak trebala bi biti najniža u sljedećem razdoblju što bi na kraju trebalo dovesti do kidanja naoblake i sunčanog jutra.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare