Iskoristite priliku i u petak obiđite Spomen park 153. brigade u Velikoj Buni: Možete pogledati i film o ratnom putu

spomen
Foto: Turistička zajednica VG

Ako želite posjetite Spomen park 153. brigade Hrvatske vojske u Velikoj Buni možete to napraviti u petak, 27. siječnja tijekom Noći muzeja.

Muzej je kroz siječanj i veljaču zatvoren za pojedinačne posjete pa je ovo jedinstvena prilika da obiđete park i čujete zanimljive priče koje se kriju iza izloženih eksponata.

Spomen park bit će otvoren u Noći muzeja od 17 do 22 sata, moći će se obići samostalno ili uz pratnju branitelja, sudionika Domovinskog rata, pripadnika 153. brigade, a dokumentarni film o ratnom putu bit će prikazivan svaki puni sat, najavili su iz Turističke zajednice.

Spomen park 153. brigade prostire se na površini od 27.893 m 2 , veličine četiri nogometna igrališta. Izgrađen je inicijativom i zalaganjem članova Udruge pripadnika 153. brigade, suradnjom i sredstvima Grada Velike Gorice uz potporu Ministarstva obrane.

Spomen park sastoji se od dva dijela. Na vanjskom postavu nalaze se ratni izlošci, borbena sredstava koja povezuje šetnica dužine 600 m, noću osvjetljena, a u zatvorenom prostoru Spomen doma površine 260 m 2 smješteni su dokumenti, ratne karte, fotografije s različitih bojišta brigade te pješačko naoružanje.

U Spomen domu nalazi se i soba pijeteta s fotografijama poginulih velikogoričkih branitelja i prostorija za prikazivanje dokumentarnih filmova iz ratnog puta 153. brigade.

spomen

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare