Kupio vozačku dozvolu u Bosni za 1200 eura: Sada tvrdi da nije znao da je krivotvorena

vozačku
Foto: Policija

Podignuta je optužnica protiv 30-godišnjaka iz Siska koji je u Bosni nabavio vozačku dozvolu za koju je platio 1200 eura. Policija ga je otkrila tijekom rutinske kontrole prometa na području Vojnića. Prometni policajci su utvrdili kako muškarac ima krivotvorenu vozačku dozvolu iz BiH za čak tri kategorije.

Muškarac je s lažnom vozačkom vozio punih šest mjeseci. Na ispitivanju je priznao da nikada nije položio vozački ispit, mislio je da je vozačka nabavljena legalno, a ne da je krivotvorena, navodi se u optužnici.

Policajci su 30-godišnjaka zaustavili u studenom prošle godine u mjestu Grabovac Vojnićki. Odmah su shvatili da je vozača krivotvorena te su ga kazneno prijavili tužiteljstvu. On se pred policijom branio kako je u Osijek išao izvaditi vozačku dozvolu. Tada je sreo prijatelja kojem je rekao da bi htio dozvolu za upravljanje vozilima A, B i C kategorije.

On ga je spojio s čovjekom iz BiH te su se našli u kafiću nedaleko granice te je obavio fotografiranje i kroz deset dana potpisao neke papire. Tog čovjeka s kojim se našao, kaže, upitao je treba li dolaziti na vožnju i treba li prijaviti privremeno boravište u BiH, na što mu je ovaj odgovorio da ne treba i da će to riješiti kroz protokol odnosno da će ga on prijaviti.

Vozačku je dobio nakon 25 dana te ju platio 1200 eura. Priznao je da mu je prijatelj rekao kako će srediti da ne mora ići polagati vozački ispit.

Tužitelj je zaključio kako je okrivljenik “postupao svjesno i voljno odnosno bio je svjestan protupravnosti svoga djela, no unatoč tome htio je njegovo počinjenje”. Dio obrane u kojem je naveo kako nije znao da je riječ o nevažećem odnosno krivotvorenom dokumentu tužitelj je smatrao neuvjerljivim i usmjerenim prema otklanjanju vlastite kaznene odgovornosti.

Lažna vozačka dozvola mu je trajno oduzeta.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare