Odlični Vito Hulina iz Karate kluba Velika Gorica osvojio brončanu medalju na Grand Prixu Croatia

Foto: Karate klub Velika Gorica

Najjači i najmasovniji karate turnir Grand Prix Croatia održan je prošli vikend u Samoboru u Hrvatskoj. Karate klub Velika Gorica nastupio je s 14 natjecatelja, a najuspješniji bio je Vito Hulina koji je osvojio broncu u uzrastu 13-14 godina -49kg. Vito je drugu godinu zaredom uspio osvojiti medalju na ovom Grand Prixu. Time potvrđuje svoju kvalitetu na velikim turnirima  nakon što je zadnje dvije godine prvak Hrvatske u svojem uzrastu i kategoriji, ističe trener Goran Živković.

Vito je pobijedio predstavnike Ukrajine i BIH, a u polufinalu ga je zaustavio drugi  predstavnik Ukrajine. U meču za broncu pobijedio je Talijana Fioremistua uvjerljivo rezultatom 2:0.

vito
Foto: Karate klub VG

Vito je velika nada Karate kluba Velika Gorica koji je na ulazu u kadetski uzrast i sigurno će biti jedan od kandidata za nastup na najvećim natjecanjima, europskim i svjetskim prvenstvima.

– Jako smo sretni što imamo jednu odličnu generaciju mlađih kadeta, kadeta i juniora koji se mogu natjecati ravnopravno s najboljim borcima Europe i svijeta u svojim uzrastima. Velika većina naših natjecatelja je u vrhu svojih kategorija u Hrvatskoj i osvajači su medalja na državnim prvenstvima, no još malo nedostaje kako bi se to nastavilo i na međunarodnoj sceni – ističe Živković.

Na Grand Prixu je nastupilo oko 1800 natjecatelja iz 25 država što dovoljno govori o konkurenciji. Ovo natjecanje zadnjih desetak godina zovemo “malo europsko prvenstvo” jer se održava netom prije Europskog prvenstva za kadete, juniore i U21, a veliki broj osvajača medalja isto ponovi i na Europskom prvenstvu.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare