Županu Kožiću dodijeljeno najviše lovačko odlikovanje u Hrvatskoj za dostignuća u razvoju lovstva

lovačko
Foto: Zagrebačka žuapnija

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza koji su mu tom prilikom uručili Zlatno lovačko odlikovanje s likom svetog Huberta, najviše lovačko odlikovanje u Hrvatskoj.

Odlikovanje se dodjeljuje za vrhunska dostignuća u razvoju i organizaciji lovstva, a godišnje se dodjeljuje najviše 25 odličja, izvijestili su iz županije.

– Odlikovanje dodjeljujemo povodom Dana Hrvatskog lovačkog saveza prvenstveno lovcima, ali i osobama koje su svojim doprinosom doprinijeli zaštiti i očuvanju tradicije te unapređivanju i promicanju lovstva na svom području, odnosno u svojoj županiji, kao što to u Zagrebačkoj županiji čini župan Stjepan Kožić – rekao je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.

Budor je pritom pohvalio uređenost i napore Lovačkog saveza Zagrebačke županije nazvavši ga „perjanicom hrvatskog lovstva“.

lovačko

– Ova nagrada je veliko priznanje za dugogodišnji rad i suradnju Zagrebačke županije s Lovačkim savezom Zagrebačke županije. Zahvaljujući toj kontinuiranoj suradnji stanje u lovstvu u našoj županiji je na zavidnoj razini i uzor smo mnogim županijama u Republici Hrvatskoj – zahvalio je župan Kožić.

Na području Zagrebačke županije registrirano je 80-ak udruga koje okupljaju oko 3300 lovaca, kazao je Kožić.

-To nas čini trećim županijskim savezom u Republici Hrvatskoj po broju članova na što smo jako ponosni – rekao je Kožić istaknuvši da će Županija nastaviti podupirati lovstvo i u godinama pred nama.

U ime Hrvatskog lovačkog saveza prijemu su nazočili i dopredsjednik Marinko Šebečić, koji je ujedno i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, te tajnik Hrvoje Kukas.

U ime Lovačkog saveza Zagrebačke županije prijemu je nazočio dopredsjednik Marijan Lukšić i tajnik Slavoljub Marčićev.

lovačko

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare