Veleučilište potpisalo sporazum o suradnji s Platformom hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa i

veleučilište
Foto: Veleučilište VG

Veleučilište Velika Gorica potpisalo je u četvrtak sporazum o poslovnoj suradnji u stručno-znanstvenoj djelatnosti, unaprjeđenju studijskih programa i razvoju cjeloživotnog učenja s Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa.

Sporazum su potpisali dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth i predsjednik Platforme Marijan Vundać. Veleučilište je tako postalo punopravan partner koji Platformi koja se bavi civilnom zaštitom u Hrvatskoj, može pružiti i vrijednu znanstvenu komponentu, objavili su iz Veleučilišta.

veleučilište
Foto: Veleučilište VG

Najbolja opcija uvijek je spoj teorije i prakse, odnosno, iskustva što bi moglo donijeti poboljšanje u zajedničkom radu. Tome doprinosi i činjenica da su naši bivši i sadašnji studenti studija upravljanja u kriznim uvjetima i kriznog menadžmenta uključeni u rad Platforme, što im otvara mogućnosti da svoja stečena znanja na fakultetu primijene i u praksi – rečeno je na potpisivanju sporazuma.

Najavljena je i konferencija Dani kriznog upravljanja koja će se održati od 22. do 28. svibnja, a bavit će se raznim područjima kriznog upravljanja, od zaštite od požara do otpornosti kritičnih infrastruktura.

Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa osnovana je u Zadru 2013. kao udruga za opće dobro.

Platformu trenutno čine Dubrovačko-neretvanska županija, Istarska županija, Karlovačka županija, Koprivničko-križevačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Međimurska županija, Osječko-baranjska županija, Sisačko-moslavačka županija, Splitsko-dalmatinska županija, Šibensko-kninska županija, Varaždinska županija, Virovitičko-podravska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Zadarska županija i Zagrebačka županija, te gradovi Čakovec, Dubrovnik, Gospić, Karlovac, Pazin, Rijeka, Sisak, Split, Varaždin, Zagreb te gradovi Labin, Biograd na moru i Lepoglava. Platforma je osnovana radi lakšeg organiziranja, umrežavanja i koordiniranja aktivnosti u cilju utjecaja na smanjenje rizika od nastanka katastrofa i izgradnje funkcionalnog sustava zaštite i spašavanja u Hrvatskoj.

Foto: Veleučilište VG

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare